Цветковић: Није ме полиција пронашла, сам сам је окренуо

Извор: Данас

Новинар Стефан Цветковић изјавио је на конференцији за новинаре, поводом вести о његовом нестанку, да су га отела наоружана лица са маскама као и да га није пронашла полиција, већ да су га отмичари сами пустили.

Стефан Цветковић (фото: Медија центар Београд)

На самом почетку конференције Цветковић се захвалио свима који су искрено бринули и рекао да га људи из полиције, овде на конференцији, обезбеђују јер је процењено да му је угрожена безбедност.

– У среду касно вече ја нестајем. Нека лица са маскама и наоружањем ме одводе. После пар минута без борбе и комуникације, стављају ми капуљачу на главу, настављају даље да ме возе, нисам пружао отпор. Питали ме да ли сам свестан шта радим и после тога није било комуникације, изјавио је Цветковић на почетку обраћања.

Са капуљачом на глави, према његовим речима, време је бескрајно трајало, али нада се јавила када је чуо звук хеликоптера.

– Време бескрајно траје са тим на глави и у једним тренутку чујем хеликоптер. Нисам сигуран колико је људи било са мном у просторији али увек најмање двоје. У једним тренутку питали ме где идем да ме одвезу, након чега су ме опет одвезли путницким возилом, наставља Цветковић.

Он је у обраћању додао да су му отмичари у једном тренутку рекли “остављамо те овде и не смеш да дигнеш капуљацу са главе 5 минута.”

– Када сам чуо звук деце скидам то са главе. Нико од полиције ме није пронашао, ја сам звао полицију, додао је Цветковић у обраћању присутнима.

Навео је да га је полиција потом одвезла за Београд у кабинет госпођице Дијане Хркаловић која је ишла са њима колима.

– Разговори су трајали 4-5 сати. Сарадња са полицијом била изузетна. Обавили су ми и лекарске прегледе у ВМА. Јавио сам се породици у једним тренутку и нисам имао никакву информацију о томе шта се дешава. Чуо сам се и са министром Небојшом Стефановићем, истакао је Цветковић.

Истакао је да полицији није желео да да капу која му била на глави.

-Био сам на полиграфу. Да ли радите за страну службу, пао сам на то питање. Да је уређен систем, због тога бих остао задржан, истакао је Цветковић.

Рекао је да један детаљ не може још да открије.

– Сумњам да је умешан неко изнутра, али имена нећу да помињем, био је изричит Цветковић који је том приликом показао присутнима капуљачу којом му је била прекривена глава.

У разговору са новинарима нагласио је да ни његов пријатељ из државне службе који му се увек јављао, ових дана није желео да му се јави. Додао је да је цео догађај урађен не због њега већ због неких „намера“.

– Неко је ово урадио из неких намера, не због мене. Могао бих да препознам особу која ме је одвела, истакао је Цветковић.

Додао је да приликом отмице није био везиван нити тучен.

– Овде су мета они који неце да ћуте, који истражују, закључио је Цветковић.

Истакао је да ће тражити међународну истрагу о отмици и да моли надлежне органе и функционере да буде доступни, као и да тужилац презентује јавности све што је битно, да јавност зна истину о његовом нестанку. Он је у току обраћања и позвао телефоном тужиоца Кнежевића који није био доступан.