Poseta premijerke Vršcu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas je došla u Vršac sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem i ministrom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem.

21558684_841704616002242_5022192353333207883_n

Prvo su obišli StartIt centar gde je bilo reči o unapređenju poslovnog okvira kako bi se kreirali uslovi za osnaživanje IT sektora u Srbiji. Premijerku Anu Brnabić dočekali su Dragana Mitrović, gradonačelnica Grada Vršca i Branko Malović, sa saradnicima.

U StartIt centru se govorilo o unapređenju poslovnog okvira kako bi se kreirali uslovi za osnaživanje IT sektora u Srbiji. Ivan Ćosić, domaćin http://www.vrsac.rs predstavio je internet zajednicu u Vršcu i ispričao prisutnima kako su se okupili i šta su do sada uradili. Premijerka Ana Brnabić se pohvalno izrazila o vršačkoj internet zajednici.

– Dogovorićemo šta možemo dalje da radimo i da pokrenemo nove infrastrukturne projekte, kazala je ona.

Predsednica Vlade obišla je i čuvenu vinsku ulicu i razgovarala s trgovcima za tezgama.

– Fantastične male porodične kompanije sam ovde videla i dajemo kao Vlada podršku razvoju vinarstva, kazala je Brnabić novinarima ispred Gradske kuće u Vršcu.

Ona je obećala da će se sa ministrima puno puta još vraćati u Vršac. Ministar Nedimović je podsetio da su davani podsticaji za nabavku opreme i podizanje novih zasada loze.

Naredne godine biće više podsticaja i za vino i vinare, a nema boljeg mesta da to najavimo nego u Vrscu poznatom po dobrom vinu, kazao je Nedimović.

Izvor: juznibanat.rs

 

Advertisements