Sa nedavne izložbe „TRAGANјE ZA SMISLOM“ članova Udruženja „DUŠEVNAOAZA“ i CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLjE u KC VRŠAC

22. decembar 2016. – „TRAGANјE ZA SMISLOM“ izložba radova članova Udruženja „DUŠEVNAOAZA“ i CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLjE u KC VRŠAC
Direktor KC Vršac Davor Stojković pozdravio je prisutne i napomenuo kako godinama uspešno sarađuje sa kreativnim lјudima i da je ovoposlednja izložba slika u 2016.godini u ovoj ustanovi i da mu je drago što je pripala baš „DUŠEVNOJOAZI“.


– Čast mi je da vam večeras prikažem kreativne radove članova Udruženja „DUŠEVNAOAZA“, slike na platnu – ulјe i akrilik, magnete, oslikane ćupove nastale na likovnoj radionici i letnjoj školi slikanja, koja je trajala tri meseca. Kroz svoje kreativno nadahnuće naši umetnici izrazili su svoje emocije koje će biti večno zabeležene na ovim radovima. Školu slikanja i radionice vode Popov Đurica, dizajner i slikar i prof. Miroslava Kućančanin, multi medijalni umetnik.
Izložili smo 41 slikuo d 11 autora: drČedomirBakalović, dr Sanja Milovanović,Ksenija Joksimović, Nataša Dinić, Đorđe Janković, Olivera Sabadoš, Katarina Živanov, Ankica Perduh, Milica Laketić-Vilić, Đurica Popov i prof. MiroslavaKućančanin.
Članovi tima iz Centra zamentalno zdravlјe takođe su nam se pridružili u svojoj kreativnosti, pa su sa korisnicima Centra veoma uspešno i kreativno odradili dekupaž na saksijama, pletene i tkane stvari, ogrlice- strukovni radni terapeut Miloš Mita Vuković, glavna sestra Svetlana Ranđelović i psiholog JasminaTošić.
Sa nama su i glumci Amaterskog pozorišta „PROZOR“poznatog u zemlјi– terapija „komedija kao lek“ koja se već godinama pokazala kao uspešna.Pozorište je takođe deo Udruženja „DUŠEVNA OAZA“
Terapija kroz umetnost ,ART terapija, jedna je od najefikasnijih u lečenju tanane lјudske duše. Čovek će večito tragati za smislom. Mnogi će se pronaći kao umetnici i doživeti radost stvaranja. IBogorodica, MaterDei, poručuje da se svet može spasiti samo dobrotom i
stvaralašvom – izjavila je zastupnik/direktor „DUŠEVNE OAZE“ prof. Miroslava Kućančanin
O velikom uticaju umetnosti na psihu svakog čoveka, a posebno onog sa duševnim problemom, detalјnije je stručno objasnila dr Tatjana Voskesenski, direktor Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavolјub Bakalović“ Vršac i otvorila izložbu.

Centar za mentalno zdravlje Vršac

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s