Ritiševsko pivo po kvalitetu i receptu starih majstora

BANATMEDIA – U selu Ritiševu kraj Vršca od 1991. godine postoji mala privatna pivara koja je sve ove godina držala kvalitet i tržište za svoje proizvode. Sada ima konkurenciju u pivu „Potpis“ koje proizvodi komunalno preduzeće 2. oktobar, ali se i dalje dobro drži.

proizvodi-_-krugher-brent

 

Pivara „Kruger i Brent“ nastala je kao prva privatna pivara u bivšoj SFRJ, uspela da prevaziće sve objektivne poteškoće, osvoji deo lokalnog tržišta i uvede nove proizvode.Savremena oprema zatvorenog sistema proizvodnje garantuje siguran i bezbedan proizvod. Sprovodi se HACCP sistem bezbednosti. Tok procesa je prirodan, bez upotrebe veštačkih dodataka i surogata, a proizvodnja se bazira na kvalitetnim sirovinama, ječmenom I pšeničnom sladu, nemačkom kvascu i cuvenom hmelju „Bart i sinovi“.

PILS PIVO
Svetlo žute boje , pravljeno najsavremenijim postupkom donjeg vrenja sa pažljivo izabranim sirovinama, koje mu daju pun ukus, ugodan miris i prijatnu gorčinu. Stabilne je pene i veoma pitko.
Sadrži 5,0% alkohola

Preporuka je da se pije ohlađeno do 7°C

EXTRA STOUT
Crno pivo pravi se posebnim kombinacijama hmelja, kvasca i tri vrste prženog slada koje mu daju prepoznatljiv karameliziran ukus i punoću.
Sadrži 5,5% alkohola

Preporuka je da se pije ohlađeno od 8°C do 10°C

PORTER
Crno pivo, slične kombinacije hmelja i prženog slada kao i EXTRA STOUT. Zbog drugačijeg načina proizvodnje ima karakterističan kremast i slatki ukus.
Sadrži 5,5% alkohola

Preporuka je da se pije ohlađeno od 8°C do 10°C

RED BEER
Tamno i jako pivo pravljeno po ugledu na stara piva nemačkih manastira. Bok pivo. Kombinacijama više vrsta prženog slada, posebnim kvascem i hmeljom dobija se specifična aroma i boja, dok se načinom proizvodnje dolazi do većeg procenta alkohola koji iznosi 8%. Popularno kao “pivo koje greje”
Preporuka je da se pije ohlađeno od 7°C do 9°C

WEISS
Pšenično pivo koje se dobija kombinacijom pšeničnog i ječmenog slada. Pivo gornjeg vrenja, služi se nefiltrirano. Naše pšenično pivo je, lagano, osvježavajućeg ukusa i veoma blage voćne arome prilagođeno ukusima našeg podneblja, dok istovremeno zadržava osobine i specifičnosti ove vrste piva. Sadrži 6% alkohola. Zbog karakteristike da se služi nefiltritrano, ono je mutno, u bocama se taloži kvasac, koji se diže sa dna, kada pomičemo bocu. Zato se toči, najbolje u visoku čašu, usku pri dnu, i proširenu na vrhu. Zavrteti bocu, tako da se nataloženi kvasac podigne, a onda sav sadržaj izliti u češu. Tako ćete dobiti bogatu kremastu penu i sav kvasac.
Preporuka je da se pije ohlađeno do 12°C

Izvor: http://www.krugheribrent.rs

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s